duminică, septembrie 19, 2010

Cu eticheta la "glesnă"



Aș fi vrut să consider adunătura de idei drept o dovada pură de eclectism. Ba mai mult am sperat ca pe undeva prin spatele multiplelor valențe să apara glorios, cu un halou roșu palid, salvarea. Din ea oricum ar fi coborând insăși Pandora. Dar vai, ironie, Speranța te face de multe ori un hamster disperat, înghițind metru dupa metru în goana lui nebunească petrecută in roată. Roată care înmulțită cu patru, plus una de rezervă, asigură mobilitatea Salvării.

Hatcha & Benga - 10 tons heavy
Asculta mai multe audio electronica
Părăsesc orizontala, scutur praful si ma cocoț pe o ladă de roșii. Cu ochii dați peste cap și pleoape semideschise încep să predic, mai mult de dorul tău decât din convingerea salvation-ului meu.
Încep cu o asociere banală sau forțată cum deseori mi s-a reproșat, și anume cu țiuitul strident ce pare a veni de peste tot, perforând timpanul și a sa membrană sensibilă. Ușa vagonului deschisă și sunetul se condiționau reciproc, iar undeva in complexele mecanisme ale creierului ,odinioara supus unor antrenamente înviorătoare, răsuna un avertisment similar pantrunzând în colțurile obscure ale unui fost Forrest Gump, fosforescent. Renunț la tentativa de a mă transpune într-o simpla melodie și mă îndrept către ușa cu pricina, ce zaceă blocată in poziția deschis. Schimb pe manual presând un buton negru și descarc energie calorică într-un efort, nu fără succes de a închide ușa, care parca de comun acord glisează lent inchizandu-se aproape etanș. Nemilos, țiuitul continua lamurindu-mă că tentativa mea tocmai a eșuat.
***
Sunt absolut sigur că oglinzile poartă vina și că intr-un anume punct am avut de ales între a mă privi in oglindă, sau a mă privi în ceilalți. Nu-mi aduc aminte nici de parametrul timp nici de motivele mele dar știu că am preferat să-mi întind ființa de-alungul suprafeței sticloase sperând că răceala ei ma va purta către sferele obiective ale iubirii de sine. Zis și făcut, contemplația translucida a chipului meu morbid s-a prefăcut de-a-lungul anilor, într-un cancer inrădăcinat timpuriu.Într-un ac ce s(-a petrecut) de furie necontrolată, am lovit cu mâinile goale reflexia ce ma privea la rândul ei cu aceeași ură mocnită. Și cum o lovitură niciodata nu-i de ajuns, am repetat cu o consecvență secată de ambiție, primul gest. Îmi inchipui o flacară purtată în mijlocul frustrărilor de același vânt ce le-a uscat
...până când, victima a pânzei abil întinse de un țesător cu o cruce pe spate, am cazut pradă, învelit fiind într-un cocon al amintirilor.
***
Am constatat cu o oarecare indoială ca dacă “darurile alese” ,cum sunt considerate de mulți, ale inteligenței și comunicării m-au făcut o lighioană hămesită,lovindu-i pe cei din jur și mușcând propria-i carne pentru a-și potoli foamea. La fel de bine aș putea să-mi amputez simțirea, surzind rațiunea, privat de arme fără indoială aș limita aria de efect a răului provocat, și de ce nu, voi deveni un om bun.
Dar prost. Un preț echitabil la urma urmei. Uneori mă întreb daca am fost just in presupunerea mea. Păcat că nu mai aud.


Morfina - Nord
Asculta mai multe audio hip-hop
***
Rasfoiesc câțiva kilobytes ale ultimelor luni, singurii martori binari ce-mi atestă existența pe un plan superior. Idei pe jumatate consumate, cioturi de trăiri ce nicicum nu pot rivaliza cu profunzimea mai marilor spre care, odinioară năzuiam.
***
Concepte de mult uitate, ce azi sunt părți constituente ale fizicii cuantice. Zeno. Miscarea constituita din o infinitate de translații de la fostul punct B ce acum este A către actualul B ce urmeaza să devina A.
Clipe ce se desfășoară asemenea unui curcubeu de jucarie în spirale multicolore. Mii de cadre ale unui film ce se desfașoară in fiecare secundă așteaptând deciziile unei minți inconștiente prinsă în jocul bine/rău. Entități impregnate de nuanțe angelice sau demonice ce înclină, la fiecare alegere, talerele unei balanțe. O mișcare browniană, tumult stârnit de freamătul alegerilor,o finalitate subită cristalizand-se intr-o sculptură radiantă sau un trup contorsionat.
***
Cateodată suntem într-o cursa a constientizării cat mai multor aspecte ale realității. Devenim mai puternici stapânind și înțelegand principiile ce ne înconjoară ( asta pană când hotărăsc sa fug de ele) ca apoi sa concentrăm atrocitatea scăpării lor din frâu in câteva cuvinte cu sens comun și invariabil : Noroc, sansă, etc.
Sau eu am pus foaia invers cand noi am citit-o.
***
Sugestionându-ne deseori că este bine, incât the next thing you know fac bine la bordul unui tanc în timp ce copii stau bine întinși în calea șenilelor știind ca de fapt, trucul este credința că totul este bine.
***
Deseori, rămășițele fetide ale conștiintei imi lasă vederi pe verandă. Scurte introspecții ce aduc la iveală antropoide scufundate într-o latrină cotidiană cu influențe cyberpunk. Camuflează sistemul electronic , terminațiile lui intra-auriculare alimentând constant cu percuții, sample-uri repetitive, ritmuri in contratimp un brainwash completat de o secvențializare bruta a filtrului rațional, generând personalități robot la fel de reci și simple. Muzica.O lume tehnologiza, plină de substitute electronice de natura sa pervertească minți slab inzestrate. Un player.
Nu sfere, ci tetraedre vechi imi șoptesc...
Cu fiecare patură ce-l învelește, monstrul dezvăluie tacit o forma nouă,mult mai hidoasă.
Un mulaj al unui dentist, distras de scrâșnitul dinților pacientului.El însuși.
Mâna sapă o cărare adâncă de-alungul feței , brăzdând grimasa împietrită. Cu privirea ațintită-n tavan, zbierăt surd, șopteste în gând juraminte, urzind planuri ce odata cu harmalaia agitația diminetii se vor imbrăca văzându-și de drum..
Dar acum este înca noapte, si ființa firavă ce zace în colțul fagurelui, nu-i dă pace. Își face simțită prezența imprimând in constiință simboluri obscure, degete contorsionate în unghiuri drepte, statui din granitul mainilor, aducand cu sine semnificatii ascunse făra sa dezvaluie a cui voință împlinesc.
Undeva la frontiera bine delimitată de o densitate aparentă a materiei, cu o mâna streașină la ochi, distinge doua planuri fiecare cu subplanurile sale ce la randul lor își asociază în mod liber dimensiuni și acoliți. Pe de-o parte avem Binele, bandajat sprijinindu-se ințepat in carje, cu barba crescuta, iar vis-a-vis fratele său geamăn la volanului unui dreamcar. Cu geamul deschis îi zâmbește explicându-i că "vezi tu , în general nu-i ca-n particular;binele cand e general dă nastere unui rău in particular, iar heh! viceversa cu răul general dând nastere binelui in particular..
Hai urcă, ne-așteaptă cineva"
În plan diurn îmi spun că cea mai bună opțiune este să-mi iau câmpii dar constat contrariat că ai mei câmpi sunt niște munți iar, puțin mai jos pe panta disperării, aflu că nici eu nu-s subsemnatul Mohamed.




Aforic & Abiotic - Sunt Singur
Asculta mai multe audio hip-hop

22 de comentarii:

Anonim spunea...

M-a gâdilat foarte să găsesc morfina aici. :)

Anonim spunea...

m

Desigur spunea...

si care-i cea mai grea literatura ce ai citit-o la viata ta? Dex-ul?

Desigur spunea...

smiley face pentru postul anterior

Dana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

new post...:)
nu există bine fără rău. nu există sus fără jos. nu suntem exclusiv buni sau univoc răi. nu putem fi buni fără să fim răi.
Bunătatea nu înseamnă naivitate, ignoranţă, prostie..
Răutatea există în toate formele ei şi în toate lucrurile, într-un echilibru perfect cu bunătatea. Cred că e de datoria ta, a celui "înzestrat", a celui inteligent, să-ţi conştientizezi pornirea diabolică, să ţi-o accepţi, şi să-i acorzi libertate, sublimând-o în acte de creaţie.
Lucrurile mari rămân pt cei mari, abisurile pt cei profunzi, gingăşiile şi spaimele pt cei delicaţi şi, în general, toate rarităţile pt cei rari...
"există o exuberanţă a bunătăţii care se aseamănă la înfăţişare cu răutatea"
"Cel care se luptă cu monştrii să ia aminte să nu devină el însuşi un monstru.Iar de priveşti îndelung abisul, află că şi abisul iţi scrutează străfundul sufletului."
pisoi.

Desolate spunea...

marele nu e pentru cei mari cum nici diabolicul nu e decat al diabolicilor nativi.
toate se educa, se lucreaza, chiar daca o predispozitie nativa ne mai si diferentiaza.
paragraful cu tovarasii aia 2, B(itch) & R(eality)are inrt-adevar un impac puternic dar gasesc scrierea asta interesanta din mai multe puncte de vedere ;))
good job.

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Disturbed spunea...

salut,foarte tare ce scrii, mi l-a aratat Mitzu cu Vlad , sunt foarte bine definite ideile,e ceva nou ,pentru ca,de fapt sa nu imi las parerea intr-un comment,daca esti de acord sa discutam despre scrieri da-mi un com,pe blog-ul meu personal .
uite sa iti faci o idee de cum scriu eu www.cordeschis.blogspot.com
sper sa ne auzim . Bafta

masaj erotic Arad spunea...

acdcepta-ti calitatea de om si-ti vei accepta cele rele si bune din tine

Anonim spunea...

Un om de care as rade cu toate ca nu-l vad pe strada. Un dificil care mai are probabil 9 prieteni.
Un labar cu 19 orgasme pe teava.
Sa rad de tine ca esti mai jos de speta umana, poate in mintea ta.
Empatia, drumul tau dezolant, diploma ta de inginer pentru care copii de cativa ani.
Un labar. Un masochist.
Un domn foarte excitat
Ne mai aratam penisul prin pantaloni :))))
Ce faci? mai seduci? Aveai tu o prietena cu tate mari. Pleaca la ea. Fute-te odata labarule.
Mi-ar place sa-ti iei diploma aia de inginer.
Magnetul tau la mine, lumea care mi-o darami.
Fara de sensul meu, fara de sensul digitalei tale perceptii.

Ponegritorule.
Distrugatorule de lumi
O tu cel care te urci pe mine pentru a-ti castiga dreptul la avea un gen masculin.

Darama munti si pesteri
Omoara tot
sparge cu gloante oarbe

Coeficient imatur

End3r spunea...

"lumea care mi-o darami."



Nu te cunosc dar cunoștințele tale de limba română sunt insuficiente.

Anonim spunea...

Imi cer scuze

Anonim spunea...

speechless

Diana spunea...

Mi-e dor de tine

Anonim spunea...

http://m.imdb.com/title/tt1191111/

rochii de seara in Romania spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

site la comanda spunea...

Foarte interesant articolul DVS. Multumesc!

anvelope Chishinau spunea...

un articol interesant, l-am citit cu multa placere

Kazka spunea...

What do you see?
If I escape will I be saved?
Can't estimate when you'll fade
Tell me I can't wait
I'm learning fast I can't turn back
I died a million times when you left
When you said goodbye

What do you see?
Can you speak will I be saved?
My hearts on ice can't think twice
Tell me, why, oh, why?
I'm falling fast stuck in the past
I try and understand it hurts so bad
How long will it last?

I'm flying through the storms
The answer is in the sky
That 'everything I am is because of you' (oh)
But I know I won't die
I'll live without your love
I take back every word
Every woman’s tears

What do you feel?
Say it loud, speak into my soul
'A winters day never fades'
That's what I was told
I lost myself without your help
I fell straight back to hell or is it heaven?
Maybe, I don't know.

I'm flying through the storms
The answer is in the sky
That 'everything I am is because of you' (oh)
But I know I won't die
I'll live without your love
I take back every word
Every woman’s tears

I'm flying through the storms
The answer is in the sky
That 'everything I am is because of you' (oh)
But I know I won't die
I'll live without your love
I take back every word
Every woman’s tears

I'm flying through the storms
The answer is in the sky
That 'everything I am is because of you' (oh)
But I know I won't die
I'll live without your love
I take back every word
Every woman’s tears

I'm flying through the storms
The answer is in the sky
That 'everything I am is because of you' (oh)
But I know I won't die
I'll live without your love
I take back every word
Every woman’s tears